Orecchiette ze szpinakiem
30.11.-0001
30 minut
2 osoby
Składniki:
Przygotowanie:
- 300 g makaronu orecchiete,
- 400 g szpinaku w liściach,
- 300 g pomidorków koktajlowych,
- 100 g Parmigiano Reggiano,
- 3 łyżki mascarpone,
- 3 ząbki czosnku,
- 1 cebula,
- 2 łyżki oleju.
Przygotowanie:
Gotujemy makaron al dente – gdy będzie gotowy, odlewamy sobie ½ szklanki wody z makaronu. Na patelni podsmażamy rozdrobniony czosnek i cebulę, następnie dodajemy szpinak i dusimy go przez kilka minut. Następnie dodajemy pomidorki i dusimy całość kolejne 2- 3 minuty. Dorzucamy 3 łyżki mascarpone i dodajemy wodę z makaronu. Zagotowujemy całość i dorzucamy ugotowany makaron. Na koniec danie posypujemy startym Parmigiano Reggiano. Smacznego!
Do tego przepisu wykorzystaj