PIADA WRAPS
30.11.-0001
30 minut
4 osoby
Składniki:
Przygotowanie:
- 4 piady,
- 1 opakowanie rukoli,
- 8 łyżek oliwy z oliwek Oleificio Salvadori,
- 1 cytryna,
- 200 g serka Burrata Nonno Nanni,
- 250 g mozzarelli Buona
- 100 g prosciutto Crudo Galbani,
- 100 g Salame Milano Galbani,
- pomidorki koktajlowe,
- zielone pesto Sacla.
Przygotowanie:
Rukolę skrapiamy oliwą z oliwek (2 łyżeczki) i sokiem z połowy cytryny. Całość dokładnie mieszamy. Serek wkładamy do miseczki, dodajemy do niego pozostałą oliwę z oliwek i sok z cytryny. Rozgniatamy widelcem. Na patelni podgrzewamy piadę. Pomidorki koktajlowe kroimy na pół, mozzarellę w plastry. Na połowę podpieczonej piady wykładamy wszystkie składniki, składamy w pół i gotowe!
Do tego przepisu wykorzystaj