język polski język angielski
Northcoast | Włoskie produkty premium

portobello z gorgonzolą

30.11.-0001 30 minut 4 osoby
Składniki:
  • 6 pieczarek portobello,
  • 80 g sera Gorgonzola,
  • 5 łyżek oliwy z oliwek,
  • 2 ząbki czosnku,
  • 2 łyżki świeżej posiekanej natki pietruszki,
  • świeże liście tymianku,
  • sól, pieprz i inne przyprawy według uznania

Przygotowanie:

Do miski dodajemy oliwę z oliwek oraz przeciśnięty przez praskę czosnek. Pieczarki dokładnie myjemy, odcinamy nóżki i wydrążamy łyżeczką blaszki. Każdą pieczarkę nacieramy oliwą z czosnkiem i doprawiamy do smaku. Lekko grillujemy. W międzyczasie kruszymy serek Gorgonzola i przygotowujemy zioła. Nakładamy serek wymieszany z ziołami na pieczarki i dalej grillujemy. Gotowe!

Marki
Facebook Instagram