portobello z gorgonzolą
30.11.-0001
30 minut
4 osoby
Składniki:
Przygotowanie:
- 6 pieczarek portobello,
- 80 g sera Gorgonzola,
- 5 łyżek oliwy z oliwek,
- 2 ząbki czosnku,
- 2 łyżki świeżej posiekanej natki pietruszki,
- świeże liście tymianku,
- sól, pieprz i inne przyprawy według uznania
Przygotowanie:
Do miski dodajemy oliwę z oliwek oraz przeciśnięty przez praskę czosnek. Pieczarki dokładnie myjemy, odcinamy nóżki i wydrążamy łyżeczką blaszki. Każdą pieczarkę nacieramy oliwą z czosnkiem i doprawiamy do smaku. Lekko grillujemy. W międzyczasie kruszymy serek Gorgonzola i przygotowujemy zioła. Nakładamy serek wymieszany z ziołami na pieczarki i dalej grillujemy. Gotowe!